Vegan groentenquiche

  • Bladerdeeg (bv.: van het merk van de Colruyt)
  • Springvorm van 24cm
  • 1 kleine broccoli
  • 2 winterpenen
  • Ongeveer 150g eekhoorntjesbrood

Nu kan je kiezen of je een tofumengsel maakt of een kikkererwtenmeelmengsel.

Tofumengsel:

  • 1 blok tofu
  • 1el mosterd
  • 1tl komijn
  • 1tl tijm
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 toefjes peterselie
  • 2el edelgist
  • Peper

Doe alles in een blender of meng het met een staafmixer.

Als het brokkelig blijft wat vegan room of melk toevoegen.

OF

Kikkererwtenmeelmengsel:

  • 120g kikkererwtenmeel
  • 200ml havermelk
  • 400ml groentenbouillon
  • 0,5kl uienpoeder
  • 0,5kl gerookte paprikapoeder
  • Snuifje chilipoeder
  • 2el edelgist
  • Peper

Doe alles in een kom en meng het goed.

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. De groenten stoven of blancheren.
  3. De groenten met het tofumengsel of kikkererwtenmeelmengsel mengen.
  4. Doe het bladerdeeg in je bakvorm en prik met een vork in de bodem.
  5. Stort het groentemengsel in je bakvorm.
  6. Strooi er wat vegan kaas op of bestrooi het met ”niet parmezaan”.
  7. Zet het ongeveer 45 min. in de oven.

Niet permezaan:

  • 100g zonnebloempitten / cashewnoten
  • 50g edelgist
  • 1tl zout

Eventueel:

  • 1el knoflookpoeder
  • 1kl uienpoeder

Doe alles in een blender of mix het met de staafmixer.

En nu heerlijk genieten!

Gepubliceerd door

Veerle Tokarek

Ik ben Veerle, getrouwd met Kim en we hebben 3 dochters: Yana (1999), Inoke (2004) en Nanouk (2008). En vul mijn tijd graag in met dingen waar ik van kan genieten. Haken, naaien, koken, lekkere koffietjes drinken. Alé creatief bezig zijn en genieten van alle kleine dingen in het leven.