- Bladerdeeg (bv.: van het merk van de Colruyt)
- Springvorm van 24cm
- 1 kleine broccoli
- 2 winterpenen
- Ongeveer 150g eekhoorntjesbrood
Nu kan je kiezen of je een tofumengsel maakt of een kikkererwtenmeelmengsel.
Tofumengsel:
- 1 blok tofu
- 1el mosterd
- 1tl komijn
- 1tl tijm
- 1 ui
- 2 knoflookteentjes
- 4 toefjes peterselie
- 2el edelgist
- Peper
Doe alles in een blender of meng het met een staafmixer.
Als het brokkelig blijft wat vegan room of melk toevoegen.
OF
Kikkererwtenmeelmengsel:
- 120g kikkererwtenmeel
- 200ml havermelk
- 400ml groentenbouillon
- 0,5kl uienpoeder
- 0,5kl gerookte paprikapoeder
- Snuifje chilipoeder
- 2el edelgist
- Peper
Doe alles in een kom en meng het goed.
- Verwarm de oven op 180°C.
- De groenten stoven of blancheren.
- De groenten met het tofumengsel of kikkererwtenmeelmengsel mengen.
- Doe het bladerdeeg in je bakvorm en prik met een vork in de bodem.
- Stort het groentemengsel in je bakvorm.
- Strooi er wat vegan kaas op of bestrooi het met ”niet parmezaan”.
- Zet het ongeveer 45 min. in de oven.
Niet permezaan:
- 100g zonnebloempitten / cashewnoten
- 50g edelgist
- 1tl zout
Eventueel:
- 1el knoflookpoeder
- 1kl uienpoeder
Doe alles in een blender of mix het met de staafmixer.
En nu heerlijk genieten!