Open staan voor hetgeen er op mijn pad komt!

Nieuw jaar! Nieuwe opportuniteiten!

Januari 2025

Mijn 1ste echte officiële bakmoment met mijn keramiekoven.

Na een valse start op het einde van het afgelopen jaar, gaan we na een nazicht echt van start.

En ja, om te bakken heb je dus materiaal nodig. Dus draaien maar!

Een gekregen opdracht om een servies voor 9 te maken, is natuurlijk een uitgelezen moment om weer wat moois van te maken.

Van grote platte borden tot kommen, van ondertassen tot kopjes en bijkomend nog een suikerpot met een melkkan.

Deze aanbieding neem ik met 2 handen aan.

Mijn opdrachtgever weet hoe ik werk, dat ik niet in serie werk en kent mijn kleurenpalet. Ik kreeg van hem vrij spel en het vertrouwen om er helemaal mijn ding mee te doen. Dat voelt echt heerlijk!

Dus draaien met veel liefde, vervolgens de 1ste bak, al swingend glazuren en dan ging het 1ste deel in de oven voor de glazuurbak.

En wat blijft het toch elke weer een verrassing om mijn oven te openen als hij afgekoeld is. Al moet is zeggen dat het het ene moment leuker is dat het andere.

Van leuke glazuur resultaten tot barsten in borden!

Van vreugdesprongen tot frustratiemomentjes!

Maar is zou Veerle niet zijn als ik ook hiervoor ook wel een leuke oplossing zou weten.

Op instagram zal je zeker de resultaten hiervan gaan zien.

Maar ik hou ook van afwisseling al ik niet in de pottendraaivibe zit, wil ik ook de mogelijkheid hebben om iets anders te kunnen doen.

Dus wissel ik toch wat af met o.a. haken. Ik haakte heel wat mutsen voor verse baby’s tot volwassenen. Ook wanten en haarbanden passeerden de revue.

Ook mijn haakworkshops lopen gewoon door en uiteraard de planning van de volgende reeks. Hier hoort natuurlijk ook de input van de hakers met de projecten die zij graag zouden willen maken.

Dus je merkt wel dat januari al goed gevuld was met pottendraaien en haken.

Zetelactiviteiten doen me zo’n deugd na een intense pottendraaiperiode.

Enige tijd geleden maakte ik wat afdrukken op wat ongebleekt canvas en het miste toch dat ene echte ja … Dus werd er na enige tijd opgeborgen in de kast te liggen op geborduurd. En zo kwamen er 2 totebags en een kussenovertrek van onder mijn naaimachine tevoorschijn.

Ook heerlijk de combo van technieken en het zoek naar leuke combinaties van kleuren, stoffenen materialen.

Na het grotere werk weer naar verfijning en maakte ik ook weer enkele leuke broches om bij mijn collectie te voegen.

Buiten mijn creatieve kronkels thuis te mogen botvieren, geniet ik er ook van om elke maand op verplaatsing in de groep ”Les Anciens” bij Studio Kim Jolling in Wellen ook te gaan pottendraaien.

Elke maand dagen we onszelf uit om iets nieuw te draaien wat we nog nooit eerder maakte of om onze vaardigheid van iets bepaald te verfijnen.

Zo maakte ik één van de laatste keren een fermentatiepot.

Dat geeft me steeds een energieboost en enorm veel voldoening.

Ook werd ik geïnterviewd voor het Krantje van Runkst. Het was een heel leuk en spontaan gesprek over wat ik doe en wie ik ben.

Een heerlijk ongedwongen gesprek!

Op de valreep plande ik samen met mijn supergoede vriendin een verjaardagsuitstap naar Leuven voor haar verjaardag.

Een uitstap op ons lijf geschreven!

Starten met een heerlijke koffie bij Noir, met een hongerige maag belanden voor een lekkere hap bij Fika Lab, leuke winkeltjes zoals Sostrene grene, wolwinkel ”De franse herder” en natuurlijk mijn grote favoriet Hexagoon (nog niet gekend door mijn beste vriendin) mocht natuurlijk zeker niet ontbreken.

En ja we eindigden met wat we begonnen waren een koffie, maar nu bij Monx.

Wat een zalige dag!

Van dit alles heb ik alvast mogen genieten in januari.

Echte genietmomenten, maar zeker ook lessen die ik als maker moest ervaren.

Een nieuw jaar!

Even terugblikken op het afgelopen jaar.

De opportuniteiten die ik kreeg en waar ik intens van genoten heb, plaatsen waar ik gestaan heb (markten en evenementen), mensen die ik leerde kennen, dingen die ik heb gemaakt, …

Dit alles heeft me zo doen groeien en ben hier zo dankbaar voor!

Dankjewel allemaal om van het afgelopen jaar zo in mij te geloven en me alle kansen te geven!

Druilerige dag!

Als ik vandaag naar buiten kijk, verlang ik naar comfort food! Iets wat me energie geeft en een glimlach op mijn gezicht tovert.

De haver-peer ontbijtbowl en Linzensoep zijn dan zeker mijn favorieten met dit wisselvallige weer!

Recept: Haver-peer ontbijtbowl (1persoon)

  • 30g havervlokken
  • 1 el chiazaad
  • 20g noten
  • 2 dadels in stukjes gesneden
  • 1 peer in kleine blokjes gesneden
  • Kardemom (naar believen)
  • Kaneel (naar believen)
  • Zwarte peper (naar believen)
  • 150 ml plantaardige melk of water

Voeg alles samen in een steelpan en laat op een zacht vuurtje pruttelen tot al het vocht opgenomen is.

Genieten maar van een zalig vullend ontbijt!

Naar de avond toe verlang ik naar een lekker kruidige maaltijdsoep!

Recept: Linzesoep (4 personen)

  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui (fijn gesneden)
  • 3 tenen look (geperst of fijn gesneden)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 t paprikapoeder
  • 1tl kurkumapoeder
  • 1 tl gemberpoeder of 25g gember (geperst of in heel kleine stukjes)
  • 800ml passata
  • 200g aardappelen (in blokjes)
  • 4 winterpenen (in blokjes)
  • 1 paprika (in blokjes)
  • 400g linzen
  • 1l water
  • 2 blaadjes laurier
  • Peper en zout
  • Eventueel: peterselie of koriander voor de afwerking
  1. Doe de olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui en look tot hij glazig is.
  2. Voeg alle kruiden toe en de passata.
  3. Hierna voeg je de aardappelen, wortelen en paprika toe.
  4. Laat 5 min. pruttelen en voeg vervolgens de linzen, het water en de laurier er bij.
  5. Laat alles nu op een zacht vuurtje 15 min. garen.
  6. Kruid af met peper en zout en voeg indien nodig nog wat water toe.
  7. Serveer er eventueel wat brood bij en werk af met peterselie of koriander.

Lekkere recepten die met dit weer echt wel deugddoend zijn!

Een nieuw jaar!

Voor mij een jaar vol met nieuwe kansen, nieuwe planning, nieuwe ideeën, …

Zeker omdat ik me nog altijd in mijn eerste jaar als zelfstandige bevind en ik me nog steeds de tijd geef om uit te zoeken wat ik leuk vind en dingen wil uitproberen.

* Op welke marktjes ik wil gaan staan en me tijdig moet inschrijven.

* Wat wil ik dit jaar allemaal maken en uittesten? Mijn ideeënboek aanvullen met nieuwe maakideeën.

* Plannen van mijn agenda wanneer ik wat wil/ga doen.

  • Administratieve dingen: blog schrijven, foto’s trekken, posten op instagram en facebook, prijzen maken van de dingen die ik maak, planning van markten, planning van workshops, …
  • Wat ik natuurlijk het leukste vind, is het maken en uitwerken van mujn ideeën.

Ik heb me dan dit jaar ook onmiddellijk voorzien van een ideeënboek en een blogboek. Alles zoveel mogelijk proberen samen te houden en niet op losse papieren en verschillende boekjes. Omdat ik regelmatig op verplaatsing aan het werk ben, merkte ik dat ik dit het meest handige is.

Elk boek heeft zijn functie!

Structuur scheppen in mijn chaos!

Dat heb ik het afgelopen jaar echt gemerkt, dat dit me helpt. Alles in aparte boekjes en alles duidelijk opschrijven.

De chaos die zich in mijn hoofd bevind op papier schrijven zorgt ervoor dat mijn hoofd wat leger wordt en dat zorgt vooor de nodige rust. Zo vind ik stilaan mijn draai met alles wat ik wil doen, moet doen en verloopt het ook wat vlotter.

Wat ik ook al merkte aan mezelf is, dat ik mezelf echt trouw wil blijven. Hiermee wil ik gewoon zeggen dat ik enkel wil maken wat ikzelf leuk vind en ook zou gebruiken. Dit is iets waar ik me echt aan ga blijven vasthouden, dit enkel en alleen al omdat ik enkel dan plezier ga beleven bij alles wat ik ga maken.

Eenvoudige Ramen:

– 1 ui stoven

– 2 à 3 teentjes look

– voeg er 2 liter water bij

– voeg dan volgens kooktijd de groenten er bij.

Wortelen, chinese kool of paksoi, shitake of kastanjechampignons

– voeg er dan gele curry naar smaak bij

– kruid nog af met peper en zout

– bak intussen de tofu die je in hapklare blokjes hebt gesneden in een aparte pan

– serveer alles in een grote ramen bowl met wat kraakverse sojascheuten en rauwe spinazie.

– eventueel wat zwarte en witte sesamzaad en / of gebakken ajuintjes

Een nieuw jaar = een nieuwe planning!

– Dit jaar zou ik graag 2x een thuisverkoop willen in mijn eigen habitat. Zo kunnen jullie zien waar ik werk en waar ik mijn inspiratie haal.

– Ook verkopen op verplaatsing: marktjes, lokale zaakjes, …

– Ook workshops wil ik in mijn eigen habitat organiseren, zoals haken, borduren, pottendraaien, ….

Op naar nieuwe uitdagingen!

2023 was een jaar van vele uitdagingen en veel genietmomentjes!

Genieten dragen we hier echt wel hoog in ons vaandel.

Genieten van heel kleine, simpele dingen die iedereen kan hebben, maar niet altijd ziet, neemt of beseft dat hij/zij die al heeft.

Dan heb ik het over:

  • Lekker gaan eten of thuis experimenteren met een nieuw recept.
  • Koffietjes gaan drinken of er thuis zelf maken.
  • Bloemen uit je eigen tuin of er op de markt gaan halen.

Dit waren de uitdagingen voor mij in 2023:

  • Zelf glazuren leren maken.

  • De opname voor een podcast van mijn lieve vriendin Hannelore. Die kan je trouwens terugvinden op Spotify: ”Slow me up”.

  • Mezelf uitdagen met wat moeilijkere pottendraaivormen.
  • Veel dokter-en ziekenhuisbezoeken met de nodige onderzoeken.
  • Beginnen als zelfstandige!
  • Op marktjes staan: Wintermarkt Lutgartsite en De Kempengalm en een Tuinverkoop.
  • Opleiding tadelakt volgen.

En er waren uiteraard ook véél genietmomentjes:

  • Veel koffietjes bij Shanti beans, King Kong, Mucho Gusto, Boulebaar en de Fietsbar.

  • Lekker gaan eten: Boulebaar, Lento, In ’t grün, Vangroenten, …

  • Veel receptjes uitproberen: koken en bakken.

  • Naar optredens gaan: Dez Mona, Sara Gilis, Wim Helsen, …

  • Bezoekjes in Gent.

  • Biertjes gaan drinken : Hophemel, Brewmine Tap, …

  • Veel knuffelen met onze kat: Lomme!

  • Brood bakken.
  • Veel samenzijn met ons gezin en de familie.
  • Mezelf creatief uitdagen.

Op het einde van elk jaar maken we een lijstje (de afgelopen jaren aan de hand van een lijst die ik op Pinterest vond) om onszelf weer uit te dagen voor het komende jaar.

Dit om gewoontes die we uit het oog verloren terug op te pikken, nieuwe vaardigheden aan te leren, te verdiepen in iets, nieuwe plekken te gaan bezoeken, …

Maar dit jaar heb ik zelf een lijstje gemaakt, waar jullie ook gebruik van kunnen maken: Mijn jaar 2024!
Ik hoop dat ik jullie hiermee kan inspireren en jullie hiermee aan de slag kunnen gaan.

Jezelf prikkelen, herontdekken, uitdagen, genietmomentjes kunnen zoeken en vinden, … en hier veel plezier uit kunnen halen.

Een heel gelukkig 2024 met veel genietmomentjes en kleine gelukjes!

Mijn jaar 2024.pdf

Wintermarkteeeeen!

Zo fijn! Zo gezellig! En wat een eer!

Een mooie locatie om te mogen staan en weer ”mijn ding” te mogen doen. Al gaat het wel een volksverhuis zijn om naar daar te gaan en er alles op te zetten.

De grootste voorbereidingen heb ik al gedaan!

Tent check!

Tafels check!

Dozen nagekijken en gesorteerd check!

Alles nog fine tunen en dan ben ik er helemaal klaar voor.

De voorafgaande dagen waren spannend, enkel alleen al in verband met het weer. Regen, regen en nog eens regen!!!

Ooo jee, in een tent staan die tegen een beetje regen kan, maar niet een heuse stortdouche en dat met heel mijn hebben en houwen. Maar er was een plan B, onder het afdak bij Soft. Een fijne plek om te staan!

Wat een heerlijke dames! Hier kon ik me voorzien van warme dranken, lekkere soep en heerlijke koeken. Dat heeft echt wel gezorgd voor een opwarmende toets voor het hele weekend.

Vrijdag trok ik wat foto’s van de setjes van mijn keramiek voor mijn tafeldekking.’s Avonds zette ik mijn tafels in de living klaar en dekte de tafel zoals ik die op de site klaar wou zetten.

Mijn keramiektafel, wou ik dat die er zou uitzien zoals ik die thuis ook zou indekken. Je kan er zo aanschuiven om te genieten voor iets lekkers.

De handwerktafel werd ook getest en zag er heel gezellig en helemaal ”ik” uit.Ik trok er de nodige foto’s van, zodat ik die met het klaarzetten op zaterdag gewoon even bij moest nemen.

En regen was er zeker, de hele zaterdag lang! Ik stond dus op mijn plan B plek, maar dat bleek echt een schitterende plek te zijn.Ondanks het weer, kwam er toch heel wat volk voorbij.

Dus heb ik ook heel wat mooie handgemaakte liefdes kunnen verkopen, leuke babbels gehad, heerlijke mensen ontmoet en verrassingsbezoekjes gehad (dochter Nanouk en Noura).

Het Broodverhaal stond naast mij met zalige desembroden, die de nodige warmte brachten op deze druilerige dag!

Zaterdadavond besliste ik dus ook al om zondag onder een afdak te staan en geen tent op te zetten.

Zondag werd echt een topdag!Veel mensen, veel interesse, voorstellen voor komende samenwerkingen, ideeën voor Tokarek voor het komende haar.

Er stonden zondag ook 2 toffe en lieve meiden tegenover mij op de site. Twee creatieve chaoten! Heerlijk toch! Alle creatievelingen zijn op de één of andere manier chaoten. Ja toch?

Graag had ik van hen, na zo’n heerlijke dag, een aandenken aan over gehouden. Ik liet elk van hen iets kiezen van hunzelf waar ze heel fier op waren en dat zou ik dan van hen kopen.Vriendschappen zijn hier zeker door ontstaan en hoop dat er zeker ook samenwerkingen van de grond gaan komen.

Ik kan enkel met een voldaan gevoel terugblikken op het afgelopen weekend en met een ervaring als deze!

Dankjewel aan iedereen die is langsgekomen, aan me heeft gedacht, iets kocht voor zichzelf of als cadeautje, alle leuke gesprekken, de eventuele samenwerkkngen en voor de opborrelende ideeën voor het komende jaar!

Hartverwarmende energie!

Wat een weekend! Wauw!!!

Héél energiegevend, maar weet ook dat door deze drukte ik het de komende week wat rustiger aan zal moeten doen.

Het bracht me echt enorm veel plezier om te ontdekken dat er hier in Hasselt op Syntra PXL een opleiding ”Tadelakt” van start ging.

Die door zou gaan op vrijdag (17/11) en zaterdag (18/11) en dit wetende dat ik op zondag al een Wintermarkt in Genk op mijn programma had staan.

Tja, heel intensief, heel pittig, maar toch wel weer wat dingen die ik graag wil doen en me zoveel plezier geven.

Op voorhand heb ik dus al rekening gehouden met het feit dat ik de week erna best niets in plan waar ik aan vast zou hangen.

Go with the flow en kijken wat de dag me brengt! Wat me lukt, waar ik zin in heb en wat mijn lichaam me aangeeft wat ik best kan doen.

Een kleine samenvating van mijn week: ”Ik heb van héél veel koffietjes genoten!”

Wat een openbaring was me die opleiding ”Tadelakt”. Blijkbaar een vaardigheid die me in de vingers zit.

Tadelakt is een kalkpleister, afwerking die ze in Marokkaanse baden gebruiken om de muren en vloeren waterafstotend af te werken.

Dit wou ik echt graag doen om in onze badkamer onze douche af te werken. Zo mooi, maar wel zeer arbeidsintensieve techniek.

Dag 1 werkten we op een plat vlak en kreeg mijn eerste blaar op mijn handpalm, omdat ik veel teveel kracht op mijn plakspaan zette.

Dag 2 werkten we op een rechtstaand oppervlak (voor mij een binnenhoek) en kreeg ik een blaar op een blaar. Eelt kweken voor het komende werk thuis!Die wanden die ik tijdens les 1 en 2 maakte, ga ik nu thuis gebruiken als fotografeer hoek.

Na zo’n 2 intensieve dagen van handenarbeid, stond er voor mij zondag dus een Wintermarkt op mijn programma.Voor mij het 1ste Wintermarktje en hopelijk mogen er nog veel volgen!

Ik merk dat ik bij alles wat ik voor de 1ste keer doe bij mij de nodige zenuwachtigheid opkomt.

De voorbereiding en het klaarzetten zorgden er voor dat ik me weer wat onzeker voel. Toch gek dat je voor iets zo zeuwachtig kan zijn, uiteindelijk iets wat me zo nauw aan het hart ligt en wat ik zo graag doe!

Eens aangekomen in Genk en alles mooi geëtaleerd, voelde dit precies als mijn natuurlijke habitat aan.

Het was een dagje met mensen die veel interesse toonden en veel bewondering hadden voor wat ik maak. Toch altijd fijn om te horen!

Ook waren er fijne verrassingsbezoekjes van mensen die ik zo graag zie.

Zo hartverwarmend en zo deugddoend!

Dit zorgt er gewoon voor dat dit alles zo juist aanvoelt!

Als verrassing kreeg ik dit weekend ook de bevestiging dat ik op zaterdag 9/12 en zondag 10/12 op de Wintermarkt op de Lutgartsite mag staan met alles wat ik zo graag doe.

Bij deze wil ik iedereen uitnodigen om me een hart onder de riem te komen steken.

Zaterdag 9/12 en Zondag 10/12

LutgartsiteStadswal 143580 BeringenVan 13u tot 18u

Vegan groentenquiche

  • Bladerdeeg (bv.: van het merk van de Colruyt)
  • Springvorm van 24cm
  • 1 kleine broccoli
  • 2 winterpenen
  • Ongeveer 150g eekhoorntjesbrood

Nu kan je kiezen of je een tofumengsel maakt of een kikkererwtenmeelmengsel.

Tofumengsel:

  • 1 blok tofu
  • 1el mosterd
  • 1tl komijn
  • 1tl tijm
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 toefjes peterselie
  • 2el edelgist
  • Peper

Doe alles in een blender of meng het met een staafmixer.

Als het brokkelig blijft wat vegan room of melk toevoegen.

OF

Kikkererwtenmeelmengsel:

  • 120g kikkererwtenmeel
  • 200ml havermelk
  • 400ml groentenbouillon
  • 0,5kl uienpoeder
  • 0,5kl gerookte paprikapoeder
  • Snuifje chilipoeder
  • 2el edelgist
  • Peper

Doe alles in een kom en meng het goed.

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. De groenten stoven of blancheren.
  3. De groenten met het tofumengsel of kikkererwtenmeelmengsel mengen.
  4. Doe het bladerdeeg in je bakvorm en prik met een vork in de bodem.
  5. Stort het groentemengsel in je bakvorm.
  6. Strooi er wat vegan kaas op of bestrooi het met ”niet parmezaan”.
  7. Zet het ongeveer 45 min. in de oven.

Niet permezaan:

  • 100g zonnebloempitten / cashewnoten
  • 50g edelgist
  • 1tl zout

Eventueel:

  • 1el knoflookpoeder
  • 1kl uienpoeder

Doe alles in een blender of mix het met de staafmixer.

En nu heerlijk genieten!

Herfst / OciHb / Automne / Herbst / Autumn

Herfst staat voor mij gelijk aan: ”Een periode van handwerk!”

Lekker knus in de zetel tijd nemen om te onthaasten!

Voor mij de ideale tijd van zetel, deken en pittenkussen in combo met al mijn handwerk. Alles wat mij blij maakt!!!

Zo ben ik begonnen met het borduren van een vakjestafelkleed met in ieder vakje een ander borduursel wat me op dat moment in me opkomt.

Koppeke leegmaken, ontwerpen en puur genieten!

Na een drukke zomer in de groenten- en bloementuin, creatief bezig zijn, uitstappen met z´n allen, maar zeker ook genieten en me-time!

Nu dus tijd om knus te landen in de mistige en regenachtige sfeer van de Herfst. Zelf creëren vanuit de zetel, ideeën verzamelen voor het komende jaar, op marktjes gaan staan, …

Onthaasten, Slow living, back to basics, Jezelf ontdekken, De kans nemen om tot rust te komen!

Voor mij wil dat echt zeggen dat ik me intenser ga verdiepen in yoga, meditatie, op welke manieren dat ik creatief wil bezig zijn en op een andere manier rustmomenten zoeken/beleven.

Na/tijdens een drukke periode is het voor mezelf belangrijk om mijn koppeke leeg te maken. Een 10tal jaar geleden gaf mijn lichaam me aan dat ik op zoek moest gaan naar hoe/wat ik kon doen om mezelf tot rust te brengen. Mijn lichaam ging volledig in protest en heeft me echt gedwongen mijn manier van leven te herbekijken. Mijn koppeke leegmaken en de grenzen van mijn lichaam te respecteren!

Creativiteit bleek voor mij dus echt te werken om dit allemaal te doen bereiken.

Hierdoor ging ik mezelf ontdekken, herontdekken, uitdagen, leren ”nee” zeggen en mezelf te prikkelen op zoek naar nieuwe vaardigheden.

Alles van mijn vaardigheden hebben ooit op een lijstje gestaan: ”Wil ik ooit eens proberen!”.

Hetgeen wat me dan lag, daar ging ik me dan verder in verdiepen. En hetgeen waar ik dan na het proberen toch geen voeling mee had, liet ik los. Ik had het geprobeerd, maar het lag me niet! Ok, dan op naar wat anders! Zonder teleurstelling of frustratie!

Enkele jaren geleden stond er ook pottendraaien op en dat bleek voor mij dus een heerlijke ervaring!

Als volgende staat er nu nog het spinnen van wol op en ten gepaste tijde zal het er zeker van komen.

Jezelf ontdekken en jezelf ook die kans geven, die tijd geef ik mezelf nu ook als beginnende zelfstandige. Zoeken wat ik wil, uitproberen, maar zo ook ervaren wat ik niet wil en zo mijn plannen bijstellen.

Kijken wat er nog op mijn pad komt!

Voor dit jaar staat er op 19/11(van 10u tot 18u) een Hobbymarkt/Wintermarkt in:

Zaal de Kempengalm, Nieuwe Kempen 52, 3600 Genk

Gezellig samenzijn kan leiden tot creatieve explosies!

De juiste persoon tegenkomen op de juiste plek!

Die zoektocht was er voor mij al enkele jaren, om iemand te vinden die mij haar/zijn vaardigheden en kennis wou aanleren/doorgeven van het pottendraaien.

Na enkele jaren zoeken heb ik mijn kleigoeroe (Kim Jolling) gevonden waar het volledigmee klikt. Al 2 jaar heb ik hier ultiem van kunnen genieten!!!

En ja hoor, het virus is doorgegeven!

Wat een zaligheid om met mijn handen in de klei te zitten. Voor mij is dat puur genieten!

Zo vloeide en groeide er gedurende die tijd heel wat moois op mijn draaischijf. Leuke dingen gemaakt en heel wat geëxperimenteerd.

Het voelt zo fijn aan om je passie’s te laten groeien en te voeden.

Mokken, potten, kommen, vazen, kommen, kandelaars, … . Er is zoveel moois om te maken en er zijn nog zoveel ideeën.

Hierdoor is mijn idee met Tokarek zeker in een stroomversnelling gekomen.

17 juni had ik mijn voorlopig laatste les bij Kim. En 24 juni heb ik nog eens kunnen genieten van het samenzijn met wat medecursisten op de Potluck van Kim met wat heerlijke muziek en lekkere knabbels die elke bezoeker maakte of meebracht.

Ik maakte vegan wafels (volgens het recept van Sustainable family) die bij iedereen bij ons in huis in de smaak valt.

Vegan wafeltjes (ongeveer 20 stuks)

– 400 g plantaardige boter

– 250 g bloem

– 250 g haverbloem

– 250 g kokosbloesemsuiker /rietsuiker / kinnekessuiker

– ½ tl bakpoeder

– 1 el vannilepuddingpoeder

– 6 el chiazaad

– 200 ml water

– 200 ml havermelk

– snuifje zout

Smelt de boter op het vuur of in de magnetron.

Doe de bloem en de suiker in een kom van de keukenmachine, samen met het bakpoeder en het vanillepuddingpoeder. Laat de keukenmachine draaien op een lage snelheid. Gebruik het K-vormige menghulpstuk. De mixer met deeghaken kan ook.

Laat het chiazaad 10 minuten wellen in de 200 ml water. (Ik mix het nog even met de staafmixer.)

Voeg het chiamengsel en de havermelk bij de bloem. Laat de keukenmachine nog een minuutje draaien.

Stort het wafelbeslag in een schaal en zet het minstens 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Verhit het wafelijzerop de hoogste stand. Schep met een eetlepel bolletjes beslag in het wafelijzer, duw aan en bak ze in ongeveer 4 minuten tot goudbruine wafeltjes. Gebruik een vork om de wafeltjes uit het ijzer te halen. Een versgebakken wafeltje is onweerstaanbaar!

Tip:

Leg de gebakken wafels op een rooster om af te koelen. Doe ze dan in een goed afsluitbare doos, waar je ze 1 week kan bewaren, als ze ervoor dan al niet op zijn!