Wéér een heerlijke maand!

April begon et de Paasvakantie! Maxi- en Midi-dochter op vakantie met de grootouders, terwijl onze Mini-dochter even enig kind mocht zijn.

De eerste week van de vakantie was zeer rustig en gevuld met af en toe eens iets gaan drinken met dochterlief!

De tweede week gingen we wat op stap!

Wat struinen in de Japanse tuin was echt wel genieten. Zeker van al de bomen die in bloei stonden!

Ook gingen we een dagje naar Maastricht. Wat stofjes kopen op de markt, een hapje eten , papa’s bril bestellen en de dag afsluiten met een koffie en een stuk taart.

Het hapje eten werd een burger bij Burgerlijk! Mmmmm, heerlijk en voor ons ook vegan! Super toch!!!

En koffie en taart bij Kafethea!

Ik ben ook wat creatief aan het werk gegaan met wat naaiwerk voor Mini-dochter.

En ook het nodige haakwerk. Ja hoor! Dat mocht ook niet ontbreken.

Kim zijn golf werd afgewerkt.

En de poef voor de verjaardag van nichtje Flo werd ook gemaakt.

En ook een beetje borduren hoorde er deze maand bij.

Ook in onze tuin waren we actief bezig met een bloemenperk en eentje met bessen.

En ook werd er ook wat voorzaaiwerk gedaan voor in onze groententuin.

Vegan aten Kim en ook nog steeds en gaan eten hoort daar ook bij.

All about Eve is hiervoor de place to be!!!

We aten ook vegan thuis!

Er werd ook een vegan birthday party gehouden! Jammie!!!

Pinakoekjes:

Vegan banoffee:

Koekjeskoek:

Ook experimenteerde ik heel wat met waterkefir. Ik heb al heel wat literssss gemaakt.

Recept (per liter):

– 7 el waterkefir

– 50 gram suiker

– 1 l gefilterd water

Voeg dit alles in een grote afluitbare pot. Laat dit voor 2 dagen fermenteren, maar niet in volle zon. Laat de korrels zeker niet langer fermenteren, anders gaan ze stuk.

Zeef na 2 dagen de waterkefir korrels er uit en giet het vocht weer in de afsluitbare pot. Voeg er nu wat fruit bij en laat dit ook weer 2 dagen fermenteren.

Bijvoorbeeld:

  • Aardbei/basilicum
  • Ananas
  • Limoen/munt
  • Vijgen/citroen
  • Gedroogde vruchten
  • Pasdievrucht

Zeef het fruit er dan uit en giet het in een afstuitbare fles. Je kan de kefir nu 1 week in de koelkast bewaren. Of voor die tijd opdrinken!

Na de eerste fermentatie kan je onmiddellijk een nieuwe pot klaarmaken met de korrels. Indien je ze niet onmiddellijk terug gebruikt of er teveel hebt. Die ze dan in een afsluitbare pot, die er dan een beetje suiker bij en zet ze in de koelkast. Zo kan je ze bewaren tot je terug een batch wil maken!

Veel kefirplezier!!!!

Gepubliceerd door

Veerle Tokarek

Ik ben Veerle, getrouwd met Kim en we hebben 3 dochters: Yana (18), Inoke (13) en Nanouk (9). En vul mijn tijd graag in met dingen waar ik van kan genieten. Haken, naaien, koken, lekkere koffietjes drinken. Alé creatief bezig zijn en genieten van alle kleine dingen in het leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *